Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

ШОН ПЕН ДОЙДЕ В УКРАЙНА И ПОСЕТИ ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ В ДОНБАС. ЩЕ СНИМА ФИЛМ

Киев, 18 ноември 2021.- Известният американски актьор и кинорежисьор Шон Пен пристигна в Украйна и веднага пое към фронтовата линия. Но къде точно, от съображенията за сигурност не се съобщава. От пресцентъра на щаба на армията ни само подхвърлят, че той е бил някъде в района на Приазовието (очевидно, край Мариупол) и е видял разрушения, причинени от руския агресор.

Заедно с украинска продуцентска группа Шон Пен възнамерява на направи документален филм за Украйна. Основният замисъл е да се покаже на света, какво става в родината ни, по-специално, на фронта и около него.

По време на посещението си американският актьор и режисьор е имал възможност да общува с военнослужещите ни на фронта. И е бил учуден, колко много жени има там, които наравно с мъже изпълняват бойни задачи и дори командват взводове, роти и батальони.

През март 2014 г. Русия нападна Украйна, окупира Крим и част от Донецка и Луганска области. Целта на Москва е да поддържа тази война във вид на тлеещ конфликт и по този начин системно да дестабилизира Украйна чак до разпадането й.(УВести)

Снимки: Цензор.Нет