Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

РУСИЯ ПРЕХВЪРЛЯ ТАНКОВЕ КЪМ УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА

Киев, 09 ноември 2021.- Западът е обезпокоен: Русия прехвърля към украинската граница все повече техника, по-специално, танкови поделения, съобщават нашите медии, като се позовават на западни източници.

Във Воронежка област, например, се забелязват танкове Т-80У, които се насочват към полигон ″Погоново″, който е на разстояние само 250 км от Украйна.

Според лондонската отбранително-разузнавателна компания ″Janes″, освен танковете, се идентифицира и самоходната артилерия от една и съща руска дивизия.

За разлика от пролетта т.г., когато Русия демонстративно е прехвърляла военна жива сила и техника към украинската граница, за да направи официален Киев по-сговорчив, сега предислокацията се извършва през нощта с привличане на елитни части. По мнение на военните анализатори, тук не става дума за сплашване, а за формиране на активна заплаха.

Същевременно от администрацията на президента Володимир Зеленский твърдят, че в момента Русия не заплашва родината ни.

През март 2014 г. Русия нападна Украйна, окупира Крим, а след това и източен Донбас с центровете Луганск и Донецк и сега финансира и въоръжава както тамошните сепаратистки образования, така и поддържа там своя професионален военен контингент, прикрит като ″зелени човечета″.(УВести)

Още по темата: КРАТКА ИСТОРИЯ НА КРИМ