Дайджест "Украински вести" излиза от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

"Украински вести" излизат от 1998 г.

Шануймося, браття, бо ми того вартi!

АВ-178

НОВАТА ″AIR OCEAN AIRLINES″ ЩЕ ИЗПОЛЗВА САМО РОДНИТЕ АН-148 И АН 158

Киев, 07 ноември 2021.- В Украйна се появи нова авиокомпания – Air Ocean Airlines, която ще експлоатира само родни пътнически самолети АН-148 и АН-158, съобщава Лига.Нет.

От 21 ноември те ще летят по следните маршрути: Киев-Лвив, Киев-Чернивци, Киев-Запорижжя, Лвив-Днипро, Лвив-Харкив и Киев-Ивано-Франкивск. Два пъти седмично ″Air Ocean Airlines″ ще лети до Истамбул и Аман. Цената на вътрешните линии ще варира от 1000 до 1300 грн. (до $50) в една посока.

″Планираме също така да летим и до градовете от страните на ЕС, – казва изпълнителният директор на компанията Вячеслав Герига. – Затова в най-близко бъдеще ще закупим от ″Антонов″ още самолети, за да имаме поне десет″

Базовото летище на ″Air Ocean Airlines″ е летището ″Киев – Игор Сикорски″ (Жуляни).

АН-148/АН-158 не са от големите самолети, имат само от 75 до 83 места, евтини за обслужване и ремонт, не са претенциозни и към пистите за излитане и кацане. ″Нашият авиопарк ще обслужват само родните компании, –  казва Вячеслав Герига. – Например, планер на самолета – в ″Антонов″ (Киев), двигатели – в ″Мотор Сич″ (Запорижжя), шаси – в ″Пивденмаш″ (Днипро)″.(УВести)