Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
 

КАКВО ОЗНАЧАВА
ДУМАТА "УКРАЙНА"?
БУВісті ВИХОДЯТЬ з червня 1998 р. БУВести ИЗЛИЗАТ от юни 1998 г.


Видео
УКРАЙНА. ОТВОРЕНА ЗА ТЕБ


 

 

 


 

 

 

 

 

 


Украйна днес

ЮЛИЯ ТИМОШЕНКО: «ЗЕЛЕНСКИЙ Е МАРИОНЕТКА»
Киев, 19 януари 2020.- Президентът Зеленский е марионетка и чрез него някои чуждестранни спекулативни кръгове реализират своята политика. Така смята Юлия Тимошенко (59 г.) – лидер на партията «Баткивщина» («Татковина»). Пред киевската (проруската) телевизия ZIK тя заяви, че нейната задача е чрез факти и данни да обяснява на хората, че в момента е стартирал процес за ликвидиране на Украйна. «И ако това не стигне до всеки украинец, ние ще изгубим време и после няма до можем да го наваксаме», - е категорична Тимошенко. Според нея, всички закони, правителствени постановления и стратегии се подготвят извън страната, в «интелектуални центрове на финансово-спекулативни глобални структури». «Правителството прави това, което му се нарежда отвън», споделя лейди Ю. Тя, обаче, не уточни, за какви центрове и за кого става дума и къде се намират те – на Запад или на Изток. Това, че зад Володимир Зеленский стои олигархът Игор Коломойский и неговата телевизия «1+1», в Украйна не е тайно.
Във Върховната Рада (450 места) партията «Баткивщина» има само 24 депутати. Самата Тимошенко два пъти е била премиер и два пъти безуспешно се е кандидатирала за президент.(УВести)


ТЕЛAТА НА ЗАГИНАЛИТЕ В АВИОКАСТРОФА КРАЙ ТЕХЕРАН УКРАИНЦИ СА ДОСТАВЕНИ В КИЕВ

Киев, 19 януари 2010.- Днес телата на 11 украински граждани – двама пътника и 9 члена на екипажа, са били доставени в столицата, съобщават сайтът «Дзеркало тижня».
«Боинг» на Международните авиолинии на Украйна (МАУ) е бил свален на 08 януари край Техеран. Всички 176 пътника са загинали. Сред тя са били граждани на Иран, Канада, Германия, Великобритания, Швеция и Афганистан.
Най-напред официален Техеран отрече, че има пръст в инцидента. Но на 11 януари командващият на ПВО на Иран генерал Амир Али Хаджизаде е признал, че е станала грешка и изцяло пое вината. Преди това за свалянето на самолета с ракета са заявявали, позовавайки се на разузнавателните данни, лидерите на САЩ, Великобритания и Канада. Въпреки всичко украинските власти до последен момент са проявявали необоснована сдържаност, а президентът Володимир Зеленский дори е помолил никой да не спекулира с тази тема.(УВести)

ГОНЧАРУК ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗЕЛЕНСКИЙ НЕ Я ПРИЕ
Киев, 17 януари 2020.- «Попадах оставка», - това украинският премиер Олексий Гончарук (36 г.) написа във Фейсбук. Поводът – станали публични разговори с неизвестни лица, по време на които той нарече президента Володимир Зеленский некомпетентен в икономиката.
Държавният глава, обаче, отказа да приеме оставката му и даде на правителството втори шанс. Освен това, президентът се разпореди Службата за сигурност на Украйна да разследва, кой и как е записал разговора и го е разпространил в Интернет.
Скандалът е станал на фона на спада в промишлеността 1,2%, неизпълнението на приходната част на бюджета и острите критики по адрес на Зеленский за неадекватното му поведение във връзка със сваления на 08 януари т.г. в Иран украински «Боинг» със 176 пътника на борда. Той е бил улучен с две ракети от руската установка «Тор», с която е въоръжена иранската ПВО. Няколко дни по-късно официален Техеран пое вината и призна за грешката си. По време на инцидента президентът Зеленский е бил на почивка в Оман и се е върнал в Киев едва 19 часа по-късно.(УВести) 

УКРАИНСКИ МЕДИИ В ИНТЕРНЕТ

НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ

УКРАЇНСЬКА ПРАВДА


ГОЛОС АМЕРИКИ

УКР
АЇНСЬКИЙ ПОРТАЛ

ЩОДЕННИЙ ЛЬВIВ


"Укринформ"