УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

НА 24 АВГУСТ УКРАЙНА ОТБЕЛЯЗА 29 ГОДИНИ ОТ НЕЗАВИСИМОСТТА СИ
Зеленский организира шоу-чалга, а фронтоваците в отговор – огромен парад-шествие

Киев, 25 август 2020.- Вчера Украйна отбеляза 29 години от независимостта си. От тях шест години тя води война с Русия, която не само политически и финансово подкрепя сепаратисти в Донбас, но и предоставя на тях сериозна военна помощ както с командироване на кадрови военнослужещи, така и с боеприпаси, гориво, оръжие и въоръжения.
След анексията на Крим през март 2014 г. и руската интервенция в Донбас Украйна започна да отбелязва Деня на независимостта си – 24 август, с военен парад, за да демонстрира на украинците, на Кремъл и на света възродената си армия. Но така беше при президента Петро Порошенко (2014-2019 гг.). Откакто новият държавен глава – Володимир Зеленский, пое поста върховен главнокомандващ, на 24 август в Киев вместо военен парад се провежда… шоу, да, да, обикновено артистично шоу-чалга, което, вероятно, има за цел да покаже на украинците, Кремъл и света нежния и миролюбив характер на новата власт. Зеленский така и заяви: «Вече 29 дни, откакто е обявено двустранно примирие, няма загинал украински войник!»
Но според данните, които разпространяват украински масмедии, позовавайки се на достоверни източници, противниковата страна използва това «примирие» за изграждане по фронтовата линия на нова военна инфраструктура и инженерно укрепване на стари позиции. През септември в Южна Русия и анексирания Крим ще започнат невиждани досега военни учения «Кавказ-2020». Според  редица анализатори, не е изключено Кремъл да направи опит за нахлуване в Южна Украйна, в частност, в Херсонска област, с цел възобновяване на водоснабдяване от Днепър в Крим под предлог  да се избегне хуманитарна катастрофа на безводния полуостров.
И на фона на тези предизвикателства, пандемията и свиването на икономиката Зеленский организира в Киев на свещения Софийски площад шоу с полуголи девойки и артисти със съмнително реноме. Нещо повече, някои от тях изпълняваха песни на… руски език. Да не говорим за това, че беше нарушено и авторското право при някои изпълнения. Както се казва, тъй като цялата биография на Зеленский се върти около шоу-бизнеса – човекът това знае, това прави. С една дума, за една година, откакто е на власт, той така и не се научи да управлява държавата, не стана нито мениджър, нито политик, камо ли държавник.
Но в Деня на Независимостта десетки хиляди неравнодушние ветерани-фронтоваци, волонтери и политически дейци, включително Петро Порошенко, се събраха на алтернативна проява – те организираха шествие по централния булевард на Киев - «Хрешчатик», и показаха на украинците, Кремъл и света, че страната няма да се даде без бой. При евентуално руско нахлуване ще се лее кръв, и не само украинска. Тогава руските майки може би ще осъзнаят и ще разберат, кой се е окопал в Кремъл, накъде върви Русия  и какво техните синове търсят в Украйна.(УВести)


Киев, 24 август 2020. Украйна воюва, но за някои «звезди» шоуто трябва да продължи.


Киев, 24 август 2020. А това е шествие-парад на тези, които са умирали и готови да умират за родината си!


На тази снимка са тези, които са воювали в Донбас, когато Зеленский в своето шоу «95 квартал» се е гаврил с Украйна, с Майдана, с украински език, с украинките.

Киев, 24 август 2018. А това е парадът преди две години, когато начело на държавата и Въоръжените сили е бил Петро Порошенко. «Почувствайте разликата», както казват в Одеса.