Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
КОИ СА ВРАГОВЕ НА РУСНАЦИТЕ? МОЛЯ: САЩ, УКРАЙНА И ГЕРМАНИЯ
Киев, 07 юни 2017.- Кои са врагове на руския народ? С това питане "Левада-център" се обърна към руснаците. Ето и отговорите.
№1 са САЩ – световни империалисти. Така смятат 70% от допитаните, което с 2% по-малко спрямо миналата година. А само преди 11 г. едва 37% от руснаците са виждали американците като най-големите им врагове.
№2 е Украйна. Още преди 3 г. братски народ, но който сега е решил да поеме по "крив път" за излизане от руската орбита. Това е мнение на 50% от анкетираните. С 2% повече спрямо 2016 г. А през 2007 г. едва 23% са ни разглеждали като "лошите". Все едно през 2014 г. Украйна е нападнала Русия, откраднала, да речем, Кубан, финансира сепаратистите там и всеки ден обстрелва нейните градове и села.
№3 е Германия. Тя е враг за над 20% от допитаните. И това е при положение, че много руснаци – потомци на победителите, предпочитат да живеят именно в страната, която техните деди са завоювали през 1945 г.
Сред ТОП-враговете на руснаците се водят също така Латвия, Литва, Полша, Естония, Великобритания, Грузия и Франция, съобщават украинските медии. Интересно, че Турция, която преди една година е заемала "почетно" трето място заради сваления СУ, сега дори не влиза в първата десетка. Телевизорът е голяма работа!
Все пак, руснаците трябва да имат и приятели. Да, имат, и те са Беларус, Китай, Сирия и Индия. В оповестения рейтинг България не фигурира нито сред враговете, нито сред приятелите на Русия.(УБВести)