Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ОБРЪЩЕНИЕ

До Президента на Република България г-н Росен Плевналиев
До Министър-Председателя на Република България г-н Бойко Борисов
До Народното Събрание на Република България

№06/15.10.2016 р.    


Звернення учасників мітингу до болгарської влади зачитала Олена Коцева - лідер українців у Болгарії.

Водената от Руска Федерация широкомащабна хибридна войната не спира и продължава да отнема човешки животи. Украинските граждански общности в повече от 32 държави от Европа, САЩ, Канада, Австралия, Хонконг се присъединиха към  инициатива "StopPutinsWarInUkraine".
С тази акция искаме да напомним на целия свят, че в Украйна всеки ден загиват хора и, за съжаление, от времето на подписване на Минските споразумения до сега в зоната на конфликта не е имало нито един ден без да се обстрелват украинските позиции.
В  момента в зоната на конфликта представителите на ОССЕ изпълняват своите ангажименти до 17:00 местно време и си тръгват, след което позициите на украинската армия се подлагат на невиждан артилерийски обстрел.
Затова на нашия митинг, който се проведе на 14.10.2016 г., отправихме апел към Президента на Република България, българското правителството и парламент да подкрепят Украйна във всички международни организации с цел спиране на военните действия от страна на Русия и удължаване на работното време на ОССЕ.
Благодарни сме на Република България за подкрепата на Украйна на всички нива и във всички международни организации.
Солидарни сме с народа на Украйна и се обръщаме към Вас с призив от името на Република България да подкрепите  Украйна в исканията й за следното:
1.Да бъдат изведени от Донбас всички руски окупационни войски и цялата военна техника и оръжия.
2.Да бъде засилена (увеличена) наблюдателната мисия на ОССЕ и да бъде удължено работното й време до 24 часа в денонощието, 7 дни в седмица (непрекъснато), като на инспекторите се осигури достъпът към тази част на украинско-руската граница, която в момента временно не се контролира от Украйна.
3.Да бъдат незабавно освободени гражданите на Украйна, които незаконно са задържани, пребивават в арести или са осъдени по фалшифицирани обвинения или политически мотиви, както на територията на Руска Федерация, така и на територията на незаконно анексирания Крим.
Заедно сме по-силни!