Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
СИРИЙЦИ И УКРАИНЦИ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО
София, 26 февруари 2016.- Днес представителите на сирийската опозиция в България и украинската диаспора от "Мати - Украйна" организираха втория протест пред посолството на Русия. Първият се състоя преди две седмици. Хората скандираха "Путин - убиец", "Путин - в Хага", "Стоп на руската агресия", "Путин - ху...ло".
"Положението в Сирия е много тежко, руснаците продължават да бомбардират цивилни обекти, има много жертви", - сподели пред "УБВести" един от протестиращите – Хасан.
"Русия развърза две войни – против Украйна и Сирия, и затова съм тук да протестирам", - каза Диана, българка, която активно подкрепя украинската кауза.
Освен сирийците и украинците, днес в протеста участваха и група руски граждани, опозиционно настроени спрямо режима на Путин. "Ние сме от Сибир и сме тук, за да напомним за Борис Немцов, убит преди една година – той беше против руската агресия в Украйна", - разказва Юлия. Тя иска Русия да бъде мирна и демократична страна и да живее в мир с всички държави, да не я смятат за агресор.
Протестът беше охраняван от полицията и жандармерията и премина спокойно.(УБВести)

Видеорепортаж от протеста - ТУК

Фоторепортаж от протеста на Васил Жукивский

Още по темата:
СИРІЙЦІ ТА УКРАЇНЦІ РАЗОМ ПІКЕТУВАЛИ ПОСОЛЬСТВО РОСІЇ