БЪЛГАРО-УКРАИНСКИ ВЕСТИ - издание за политика, бизнес, история, култура и спорт
Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко) 
BOL.BG

ТУРОПЕРАТОР
ВIДПОЧИНОК В БОЛГАРIЇ
БУВісті виходять з червня 1998 р.
БУВести излизат от юни 1998 г.
ЛАСКАВО ПРОСИМО В БОЛГАРIЮ!>>>

ПРО (ЗА) НАС

ДIАСПОРА

АМБАСАДА
УКРАЙНА-ДНЕС 
БОЛГАРIЯ-СЬОГОДНI
БIЗНЕС-БОЛГАРIЯ
БИЗНЕС-УКРАЙНА
КОМЕНТАР
IНТЕРВ'Ю
ДАЙДЖЕСТ
НАШI ЛЮДИ
СПРАВКА-УКРАЙНА
ДОВIДКА-БОЛГАРIЯ
ИСТОРИЯ-УКРАЙНА
IСТОРIЯ-БОЛГАРIЯ
БАЛКАНИ
АРХIВ
E-MAIL


"ТОЛОКА"
ЕТ
преводи - украински, руски
София, тел.(02) 772986

Фирма "ТОЛОКА" - издател на "БУВести", предлага на своите читатели в България седмичен дайджест на украинската преса "УКРАЇНА прес" (материалите са предимно на руски език, по-малко - на украински).
Това са 25-30 стр. с информацията от Украйна за изминала седмица. Бюлетинът се разпространява само по E-mail.
Цената на един брой е 3 лв.

Абонамент:
1 месец - 12 лв.
3 месеца - 35 лв.
6 месеца - 75 лв.
12 месеца - 150 лв.
За справки: гр.София, тел./факс (02) 772986


 

 

 

 

 
Избори’20004
АГИТАЦИЯТА ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ ТРЪГВА НА 7 АВГУСТ
На евентулен балотаж отиват двама Викторовци - прозападният Юшченко и проруският Янукович
Киев, 29 юни 2004.- Кандидат-президентската кампания в Украйна тръгва на 7 август и приключва на 29 октомври, съобщиха от Централната избирателна комисия. Изборите за президент са насрочени за 31 октомври тази година.
От 4 до 27 юли партиите и коалициите трябва да издигнат своите кандидати, а до 6 август да ги регистрират в ЦИК. На 11 август списъкът с тях ще да бъде публикуван в два официални вестника - "Голос України" и "Урядовий кур'єр".
Според социологическите проучвания, двама вероятни кандидати могат да отидат на балотаж. Това са сегашният премиер Виктор Янукович и бившият премиер и лидер на "Наша Украйна" Виктор Юшченко. Зад първия стоят административният ресурс и парите на Донбас, условното парламентарно мнозинство, действащият президент Леонид Кучма и Русия с нейните политически технолози. Вторият пък се подкрепя от национално-демократичните сили на страната и от Запада. Ако спечели Янукович - на младини два пъти съден (за кражба и побой), в страната нищо няма да се промени - тя ще продължи да се разграбва от група родни или руски олигарси, ще продължи да се сближава с Русия и все повече ще загърбва западната посока (НАТО и ЕС), смятат някои анализатори. В случай, че президент стане Юшченко, промените ще бъдат радикални. Украйна най-вече ще направи завой към Запада и ще пожелае да се превърне в демократична държава с ясни правила в политиката и бизнеса. Най-вероятно някои от сегашните властимащи ще бъдат съдени, ако преди това не забегнат в съседна Русия или Беларус или да спазарят своята свобода (като Борис Елцин, например). Възможна е реприватизацията на някои големи обекти в промишлеността. Със сигурност ще бъде премахната цензурата и натискът, които властта оказва върху масмедиите.
Засега в класацията за бъдещ президент на Украйна води Виктор Юшченко. Той се подкрепя от 27% от избирателите, а Виктор Янукович - от 18%. На евентуален балотаж първият би получил 37,9%, а вторият - 30,6%, твърдят социолозите от Центъра "Демократични инициативи".(БУВести)

Всі матеріали, що знаходяться на сайті www.ukrpress.bol.bg, охороняються відповідно до чинного законодавства Болгарії. У разі використання чи передруку наших матеріалів просимо зробити гіперпосилання (hyperlink) на нас. Позоваването е задължително
   
ПРО (ЗА) НАС