КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ЦЕНТЪР «РАЗУМКОВ»: ПЕТРО ПОРОШЕНКО ПОЧТИ НАСТИГНА ШОУМЕНА ЗЕЛЕНСКИЙ
Президентските избори в неделя решават, ще отиде ли проевропейският Петро Порошенко на балотаж

Киев, 28 март 2019.- След няколко дни, в неделя, 31 март, украинците ще избират своя държавен глава. Кандидатстват 39 души, но основната тройка се оформи много отдавна.
В момента действащият президент Петро Порошенко, който реши да се побори за втори мандат,  по рейтинга почти настигна шоумена Володимир Зеленский, съобщават социолозите от авторитетния център «Разумков». За пана Петро са готови да гласуват 15,7% от допитаните, а за ТВ-звезда – 18,8%, т.е., разликата между тях е само 3%, въпреки че преди месец тя е била над 10% в полза на комика.
На трето място се класира Юлия Тимошенко – бивш премиер и вечен кандидат за президент, с 11,5%. Разликата между нея и четвъртия в класацията – проруски настроен Юрий Бойко, е почти двойна, т.е., шансовете му са никакви, въпреки че преди една седмица е бил приет от руския премиер Дмитрий Медведев за подкрепа.
В украинската социология има и такава категория допитаните, които «твърдо ще гласувам и вече зная, за кого». Та, и според тази графа:
- Зеленский води с 24,8%
- Петро Порошенко събира  22,1%, а
-  Юлия Тимошенко – 14,8%.
Центърът «Разумков» не е попитал или пък е решил да не обнародва данни, какво ще стане на балотажа: Порошенко ли ще бие Зеленский иби обратно? Но за сметка на това, имаме «разбивка» на електората на първата тройка кандидати.
Володимир Зеленский, чието шоу «95 квартал» се излъчва по един частен канал и понякога събира цели стадиони, има подкрепа предимно сред младите и относително млади – 38,8% на възрас от 19 до 29 години и 25% на възраст от 30 до 39 години. С други думи, става дума за публиката, сформирала мирогледа си под влияние на пошлостите и сексистките подхвърляния на шоуто на Зеленский (препратка – чалга, млади българи и шоуто на Слави).
Ето и електоратът на Петро Порошенко: 19,8% - на възраст 40-49 години, 17,3% - на възраст 30-39 години, 16,4% - на възраст 50-59 години, и едва 9,2% - на възраст до 29 години.
Юлия Тимошенко е обичана от 17,8% на възраст над 60 години и 14,5% - на възраст 50-59 години.
Тези избори са много важни за страната. Въпросът дори стои така: ще я има ли Украйна – суверенна, проевропейска, украинска, реформирана и максимално отдалечена от агресивната Московия, или пък отново, както и Украинската Народна Република през 1919 г., тя ще се провали, превръщайки се в Малорусия и жертва на руския неоимпериализъм!(УВести)

Още по темата:
ИЗБОРИ-2019: «ИЛИ ПОРОШЕНКО, ИЛИ ПУТИН», ИЛИ - «ИЗБИРАМЕ ЮЛЯ, ПОЛУЧАВАМЕ ПУТИН»