УБВісті виходять з червня 1998

 
УБВести излизат от юни 1998

УКРАИНСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ПРЕДУПРЕДИ НАРОДА ДА ВНИМАВА, ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВА
Експериментирането със шоумена Володимир Зеленский може зле да свърши за Украйна
Киев, 02 март 2019.- Група украински писатели, учени и културни дейци предупреди народа, че не е време за експерименти и да внимава, за кого ще гласува в края на март.
В отрито писмо до обществеността 27 наши интелектуалци със загриженост заявяват, че в момента най-рейтинговият кандидат шоумен Володимир Зеленский (на снимката) е проект на одиозния олигарх Игор Коломойский, който живее в чужбина и който открадна милиарди от банката «Приватбанк» и я фалира (нещо като афера с КТБ в България, украинската държава национализира «Приватбанк» и спаси спестявания на вложителите й).
«Кандидат-президентът Зеленский – това съвсем не е смешно!? Защото не може да бъде смешно това, което носи трагедия за Украйна. Интелектуалците напомнят, че шоу-програмата «95-и квартал», чийто шеф е Зеленский, години наред се бъзика с всичко украинско – език, Майдан, Томос, надслов «Слава на Украйна», превръща украинци в някакви си «хохли и любители на сланина», а нашата страна Украйна представя като «лека жена». «Зеленский е раболепствал пред Янукович, Медведев и Кадъров, но нито веднъж не поиска прошка от украинците», четем в обръщението.
Украинската интелигенция предупреждава, че при избиране на Зеленский за президент цял свят ще ни се смее и най-много – в Русия, в Кремъл, с когото сме във война. За какво сме изгонили корумпиран президент Янукович, за какво е загинала Небесна сотня на Майдана, за какво умират на фронта в Донбас нашите войници?!
Не ви агитираме, за кого да гласувате, но смятаме за необходимо да ви обърнем внимание върху това опасно явление, като проект на Коломойский «Зеленский е слуга на народа». Всеки украинец трябва отговорно да подхожда към тези президентски избори. Всеки глас ще е важен! «Помислете за последиците. От вашето волеизявление зависи съдбата на цялата страна!?, предупреждават интелектуалците:
Обръщението е подписано от: Вячеслав Брюховецкий, Юрий Буряк, Юрий Винничук, Петро Волвач, Любов Голота, Богдан Горин, Микола Жулинский, Олександр Ирванець, Тарас Компаниченко, Дмитро Ломачук, Надія Лукяненко, Павло Мовчан, Раиса Недашкивска, Микола Нестерчук, Володимир Панченко, Олександр Пономарив, Михайло Ратушний, Ирен Роздобудко, Вадим Скуративский, Кирило Стеценко, Микола Тимошик, Леонид Финберг, Олена Финберг, Микола Цимбалюк, Юрий Щербак, Володимир Яворивский.
Според социологически агенции, Володимир Заленский води с около 30% (обира протестен електорат), като второ и трето място си поделят Петро Порошенко и Юлия Тимошенко със изоставяне от 10%. На балотажа Зеленский бие и двама ги. Засега.
Същевременно, някои социолози смятат, че майтапът ще свърши, когато украинецът ще застане насаме пред урната – именно тогава може да сработи чувства за отговорност пред семейството и родината си.
Президентските избори са насрочени за 31 март.(УВести)

Още по темата: ИЗБОРИ-2019: «ИЛИ ПОРОШЕНКО, ИЛИ ПУТИН», ИЛИ - «ИЗБИРАМЕ ЮЛЯ, ПОЛУЧАВАМЕ ПУТИН»