Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
"КИБОРГ" АСКОЛД: "ЩЕ НАПРАВИМ ВСИЧКО, ЗА ДА НЯМА АМНИСТИЯ И СПЕЦИАЛЕН СТАТУТ ЗА СЕПАРАТИСТИТЕ"
За сметка на нашите загинали другари и осакатени момчета няма да има предаване на националните интереси
Киев, 10 май 2016.- В Интернет се появиха емоционални размишления на Валерий Логинов ("Асколд"), воювал в Донбас и бранил Донецкото летище.
Валерій ЛогиновТой пише: "Казват, че Виктория Нуланд по време на срещата си с нашите депутати заяви, че държавният департамент на САЩ настоява Украйна да вкара в Конституцията си "специален статут" за окупираните територии – Донецка и Луганска области, в най-близко време да проведе там избори и да амнистира сепаратистите. Говори се, че Минските споразумения трябва да бъдат изпълнени до края на 2016 г.
Дали е така наистина, не знам, но така се пише по нашите медии.
Ако е така, то си представям, как Путин се радва – реализира се неговата идея за "Малорусия", защото именно това той иска от Минските споразумения.
И така, специален статут, промени в Конституцията, избори, амнистия! И алтернатива като че ли няма. А конфигурация от три пръста не искате ли? И в два варианта. Ще ви кажа, драги мои, емоционално и категорично: положителните отговори по горните въпроси дори и не чакайте! За сметка на нашите загинали другари и осакатени момчета няма да има предаване на националните интереси. Украйна не е федеративна държава, тя е унитарна. Стига ни и една Автономна република Крим!
Специален статут. Да пришият към Украйна Донбас във вида, в който той се намира сега, е все едно да оставиш един болен с гангренясалия крайник. Не виждате алтернатива? Лъжете, путинофили! Алтернативата е една: освобождаване на Донбас с военна операция. Ако не сега, то след година-две. Ще засилим реформите, максимално ще доближим нашата армия към стандартите на НАТО и ще освободим. Други варианти, като "преубеждаване", "превъзпитаване" трябва да бъдат само като съпътстващи програми за "очовечаване" на руския зомбиленд на окупираните територии.
У нас не е антитерористична операция (АТО), а война за независимост. Де-юре Денят на независимостта при нас е на 24 август, но де-факто ще го има едва в деня, когато ще приключим с военна операция. Независимата Украйна се ражда мъчно, с кръв и болка. За бъдещето на нацията ни с живота си плащат наши момчета, техните роднини и близки, техните деца, с болка, с детство и обикновена радост от живота да имат баща. Всичко е толкова просто.
Днес погребахме още един мъж и защитник – Олександър Зализко. Той загина няколко дни преди да се демобилизира, давайки отпор на добре планираната атака на руската разузнавателно-диверсионна група. Останаха жена и две деца – момченце и момиченце. Момченцето, може би петгодишно, стоеше до ковчега и се взираше в баща си. Гледаше сериозно, като възрастен. За него това е първият жесток жизнен урок – руснаците убиха баща му. Той ще живее с това и ще научи децата си да ненавиждат онези, които организираха това. Момиченцето, на две-три годинки, не разбираше станалото, защо наоколо има толкова много хора, които плачат. Баща й воюваше вече една година, и нямаше как тя да го помни. Теоретически. Но, вероятно, като образ нещо остана в съзнанието й. Като нещо родно. Аз бях до тях и станах неволен свидетел на тази семейна драма. Момиченцето беше се сгушило в майка си и със сериозен вид се оглеждаше наоколо, като постоянно повтаряше: "Тате, тате…" То не се усмихваше, вероятно, с малкото си сърчице усещаше скръб и мъка… А може би смяташе, че баща й се е върнал. Вкъщи. При нея. При мама и при батко…
И те искат амнистия? На ви амнистия!!! Ще направим всичко, за да няма амнистия и специален статут! И нито един украински политик, ако той е с целия си, няма да направи такава самоубийствена крачка – да вкара Украйна в окупираните територии при спазване на условията на Ху…ло!
А избори ще има. Но на територията, освободена от украинската армия. Само Житомирска област погреба 224 свои синове".(УБВести)

Нашата справка:
Според социологическите проучвания на Киевския международен институт по социология, 66,5% от украиците искат войната в Донбас да бъде прекратена чрез международни преговори. За провеждане на военна операция ратуват 20,5%, а 13% нямат мнение по въпроса.
За две години, откакто в Донбас се стреля, Украйна загуби над 2 хил. войници и офицери, даде над 5 хил. мирни жертви. От размирния регион към вътрешността на страната са избягали почти 2 млн. души.

Още по темата:
ЦЯЛАТА УКРАЙНА Е НАСТРОЕНА ПРОТИВ РАЗМИРНИЯ ДОНБАС>>>
ЕВРОПА ПРИНУЖДАВА УКРАЙНА ДА КАПИТУЛИРА ПРЕД РУСИЯ>>>