Шануймося, браття, бо ми того варті. (Тарас Шевченко)

КАКВО ОЗНАЧАВА ДУМАТА "УКРАЙНА"

ЛАСКАВО ПРОСИМО!

УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
СУДАН Е ШАМПИОН, А УКРАЙНА, ВЪПРЕКИ ЧЕ БЕШЕ ФАВОРИТ, Е ТРЕТА
София, 09 април 2016.- Днес в столицата завърши традиционен футболен турнир между посолствата, организиран от Сдружението за ООН в България. За първи път "Ambassadors’ League” се провежда под патронажа на министъра на външните работи на България Даниел Митов.
В турнира участваха шест отбора, разделени на две групи. Преди началото всички прогнозираха, че Украйна ще заеме първо място в групата си. Това твърдеше и капитанът на отбора дипломат Ярослав Нимечко. Но, уви. Украинците трудно победиха отбора на доброволците от Червен кръст – 2:1, и в оспорваната борба направиха равен със Судан – 3:3. Поради по-добра голова разлика за финала се класира Судан. А в друга група най-силните се оказаха иранците.
Във финала Судан победи Иран, но – на дузпи. А в мача за трето-четвърто място Украйна направо разгроми Франция – 6:0, като три гола вкара 13-годишният Илля Григоров, който стана и голмайстор. Всички участници в турнира бяха наградени с награди и подаръци.
Ето и крайното класиране:
1.Судан
2.Иран
3.Украйна
4.Франция
5.Сдружение за ООН в България
6.Доброволци от Червен кръст
Пред "УБВести" Христо Христов от Сдружението за ООН в България заяви, че проявата се проведе със съдействие на Асоциацията за подпомагане на академичната общност, УНСС – катедра "Физическо възпитание и спорт", и Столичната община – "София - Европейска столица на спорта 2018". Средствата от турнира ще бъдат използвани за провеждане на "Училище по правата на човека" за деца и младежи от страната.(УБВести)

Фоторепортаж на Васил Жукивский


Христо Христов от Сдружението за ООН в България.

Отборът на Судан е шампион.


Отборът на Иран е на второ място.

Отборът на Украйна е на трето място.

Отборът на Сдружението за ООН в България (отляво) и отборът на доброволците от Червен кръст, съответно, са на пето и шесто място.

Украинецът Илля Григоров е на 13 г. , но вкара на Франция три гола и стана голмайстор на турнира.

Видеорепортаж от проявата може да видите ТУК

ДИПЛОМАТИТЕ ЩЕ УЧАСТВАТ ВЪВ ФУТБОЛЕН ТУРНИР ЗА РАЗВИТИЕ И МИР
София, 07 април 2016.- Тази събота (09 април) в 10:00 ч. на игрището на спортния комплекс "Бонсист" ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служителите на дипломатическите мисии в София.
Турнирът се организира от Дружеството за ООН в България по повод 6 април – Международен ден на спорта за развитие и мир, с благотворителна цел. Средствата от него ще бъдат използвани за провеждане на "Училище по правата на човека" за деца и младежи от страната.
Футболният турнир "Ambassadors’ League" се организира вече няколко години. Основната му цел е на терена да се срещнат представителите на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации. Сред страните, участващи в тазгодишното издание на турнира, са: Испания, Франция, Иран, Украйна, Судан, както и отбор, сформиран от младежките организации.
За първи път "Ambassadors’ League” се провежда под патронажа на министъра на външните работи на България Даниел Митов. Турнирът се организира и със съдействието на Асоциация за подпомагане на академичната общност, УНСС – катедра "Физическо възпитание и спорт", и Столична община – София - Европейска столица на спорта 2018, съобщи за "УБВести" Микола Охотник.(УБВести)

AMBASSADORS LEAGUE FOOTBALL TOURNAMENT 2016
Кои сме ние?
Дружеството за ООН в България е една от най-старите неправителствени организации в страната със заслуги за популяризиране на идеите и принципите на ООН. Младежката секция е създадена през юни 2004 година и функционира относително автономно в рамките на организацията. Тя има мисията да въвлича амбициозни млади хора в разнообразни дейности – организиране и провеждане на симулационни игри Модел ООН, организиране на събития по повод най-важните дни от календара на ООН, участие в акции за толерантност и защита на правата на човека в страната ни. Благодарение на активността на членовете на младежката секция на Дружеството за ООН расте популярността на организацията сред младите хора, както и сред институциите.

Футболен турнир
Благотворителният футболен турнир – Ambassadors’ League е организиран от Дружество за Обединените нации вече няколко пъти през годините. Основната му цел е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации.

Кауза
Турнирът се провежда с благотворителна цел, като средствата събрани от него се използват за създаването на "Училище по правата на човека" за деца и младежи.
Чрез установяването на турнира като практика целим и ежегодното провеждане на "Училище по правата на човека" и по този начин да промотираме партньорството на дипломатическите представителства у нас в името на обществено полезна кауза.

Ambassadors league 2016
1.Място -  спортен комплекс „Бонсист” ул. Проф. Николай Генчев 14, София
2.Час – начален час 10:00; край – 16:30
3.Участници - Испания,  Франция, Иран, Украйна, Судан и сборен отбор на представителите на младежки организации.
4.Формат на турнира – Турнирът ще се проведе в две фази:
1-ва групова фаза: Две групи с по 3 отбора, играещи всеки срещу всеки. При победа се присъждат 3 точки, при равен - 1 точка, при загуба – 0 точка. При определянето на местата в групите в случай на равни точки се отчита в последователност: головата разлика, резултат от директния двубой. При абсолютно равенство се изпълняват наказателни удари.
2-ра финална фаза:
Отборите на третите места в двете групи играят двубой за разпределяне на 5-то и 6-то място в турнира.
Вторите места в групите играят двубой за 4-то и 3-то място.
Първите места в групите играят двубой за 1-во и 2-ро място.
При изтичане на редовното време се изпълняват наказателни удари.
Времетраене на един мач: 30 минути/ 15 минутно полувреме/ 5 минути почивка на полувремето.
5.Награди – Наградите на турнира са осигурени с любезното съдействие на "София – Европейска столица на спорта 2018". Ще бъдат присъдени 3 индивидуални награди на участниците:
- за най-резултатен играч;
- за най-добър вратар;
- за най-ценен играч на турнира (MVP) – най-ценен играч на турнира ще бъде определен чрез шоу програмата на турнира, включваща три дисциплини.
6.Почивки – в почивките ще бъде осигурена храна и напитки за всички присъстващи
7.Партньори
Футболният турнир се провежда със съдействието на:
- Столична община – София – Европейска столица на спорта 2018;
 - Асоциация за подпомагане на академичната дейност (АПАО);
 - Университет за национално и световно стопанство – катедра "Физическо възпитание и спорт".