УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

УКРАЙНА СТАРТИРА НОВ ПРОЕКТ - UA VIEW. ПРИОБЩАВАЙТЕ СЕ!
Киев, 11 септември 2021.- Става дума за интерактивно ръководство за украинската култура, което не се ограничава до границите на страната.
Проектът разкрива художествената следа, оставена от украинските художници на световната карта. Чрез архивни снимки, видеоклипове, изображения на произведения на изкуството, той ще разказва истории, свързани с конкретните места.
UA View призовава всеки, който се интересува от украинската култура и нейния световен резонанс, да споделя информация за местата, които украинските художници са посещавали, тяхната дейност и техните постижения. Потребителят може да започне своето пътуване от позицията в реално време и да следи пътешествията на украински художници из целия свят. Започнете пътуването си чрез връзката: https://uaview.ui.org.ua/
UA View е създаден от екипа на «Громадська організація «Музей сучасного мистецтва» / MOCA NGO» в партньорство с Ukrainian Institute - Український інститут в рамките на програмата #UkraineEverywhere, съобщава посолството на Украйна в България.(УВести)