УБВісті виходять з червня 1998


УБВести излизат от юни 1998

30 ЗНАМЕНИТИ УКРАИНЦИ РАЗКАЗВАТ ЗА 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСИМА УКРАЙНА
Киев, 27 август 2021.- Украинският институт съвместно с агенцията за културни мениджмънт Port.agency и с подкрепата на Министерството на външните работи на Украйна представя проекта «30 независими».
Проектът дава възможност да се чуе независима Украйна чрез гласовете на 30 видни личности, които създават нейната история в момента и разказват за независимостта чрез своя символична тема.
Сред героите на проекта са художници и учени, спортисти и актьори, общественици, реформатори на образованието и медицината, талантливи млади предприемачи. Участници в проекта са: певицата Джамала, олимпийската шампионка Елина Свитолина, композиторът Валентин Силвестров, бизнесменът Ярослав Ажнюк, актрисата Ивана Сахно и др.
Целта на проекта е да се представят хора с различен опит и професии, които заедно формират портрет на новата, модерна Украйна. Всеки от героите разказва за тема, която символизира за тях независима Украйна, значими събития от нейната история или техния собствен принос за развитието и благосъстоянието на държавата.
Можете да прочетете и да слушате техните истории на официалния уебсайт на проекта: Independent30.ui.org.ua/ Ще ви бъде интересно!(УВести)