УБВісті виходять з червня 1998

УБВести излизат от юни 1998

УКРАИНСКИ ПОЛИТОЛОГ РАЗКАЗА ЗА ХИБРИДНА ВОЙНА НА РУСИЯ ПРОТИВ УКРАЙНА И ЕС
София, 30 ноември 2018.- Днес в бизнес-сграда «Космос» в столицата се състоя семинар, организиран от Атлантическия съвет на България. Темата на проявата беше «Руска хибридна агресия срещу европейските ценности. Намеса при провеждане на избори».

Пред присъстващите своя доклад представи, а после отговори на многобройните въпроси украинският политолог директор на киевския Център за световната политика доц. д-р Евген Магда.
Той се спря върху инструментите, с които Кремъл се намесва в изборния процес в Украйна и страните от ЕС и сподели украинския опит за противодействие на този вид агресия.
Интересът към семинара е бил голям, но организаторите му споделиха, че очакваха да дойдат повече проевропейски мислещи хора, особено журналисти, защото такава възможност – да получиш информация от политолог от Украйна, която вече четвърта година е подложена на руската военна, икономическа и информационна агресия, не се среща всеки ден. Украинският експерт даде интервю за няколко местни телевизии – ТВ+, Европа, Блумбърг.
Участието в семинара взеха посланикът на Украйна Виталий Москаленко и политическият съветник в посолството ни Анна Тертична.(УВести)

Видеоинтервю с Евген Магда (на украински език) може да се види ТУК